keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Iho, pelkkä pintakuori?

Vai jotain muutakin?

Iho on ihmisen suurin elin ja sen paino on jopa 10-15% kehomme painosta ja pinta-alaltaan 2,5m

Sen tärkeimpiä tehtäviä on kehomme suojaaminen ulkoisilta ärsykkeiltä, se myös säätelee kehomme lämpötilaa. On siis selvää että jos "suojamuurimme" ei ole kunnossa, vaikutukset on paljon moniulotteisemmat kuin pelkkä rosoinen pinta. Iho suojaa kehoamme erilaisilta mikrobeilta, saasteilta, haitallisilta kemikaaleilta ja säteilyltä sekä tuottaa D-vitamiinia.


Miten ihoa sitten pitäisi hoitaa?


Ihon hoito kannattaakin aloittaa sisältäpäin sillä epäterveellinen ruokavalio, tupakka, alkoholi, lääkkeet ja huumeet vaikuttavat huomattavasti ihon kuntoon. Tumppaa siis rööki, laita korkki kiinni ja mieti pari kertaa tarviitko nyt varmasti sen buranan kun pää on kipeä. Syö monipuolisesti ja terveellisesti, juo tarpeeksi vettä ulkoile ja nuku hyvin - kauniin ihon lisäksi tunnet olonkin varmasti paljon virkeämmäksi ja terveemmäksi. Muista varsinkin vaihtaa transrasvat hyviksi rasvoiksi ruokavaliossa, lisää esimerkiksi avokadoa, lohta ja oliiviöljyä ja huolehdi vitamiinien ja hivenaineiden tarpeellisesta saannista.

Sisäisen hoidon jälkeen tärkein on puhdistus ja kosteutus. Suuri osa suomalaisista kuvittelee ihonsa olevan niin rasvainen että kosteusvoiteet vain tukkisivat ja rasvoittaisivat lisää. Täyttä p*skaa sanon minä :D Iho huutaa tässä vaiheessa hoosiannaa. Osa myöskään ei puhdista meikkejä ja päivän aikana kertynyttä likaa kasvoilta kuin vasta aamulla joka on iso nounou. (Myönnän itsekin sortuvani tähän aina sillon tällöin.. öhöm viikonloppuöisin..) Muista aina käyttää ihotyypillesi sopivaa puhdistustuotetta sekä kasvovettä ja voidetta!


Ihon kunnolla on myös vahva psyykkinen vaikutus, se on tärkeässä osassa ajatusmaailman, tunne-elämän ja elämänlaadun osalta. On tutkittu että masennus, ahdistus, sosiaaliset pelot, alkoholismi ja itsemurha-alttius ovat ihosairauksiin liittyviä tavallisia oireita.

Mikä yleensäkin tekee ihmisestä kauniin?










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti